събота, 4 февруари 2017 г.

Извънземни - Да или Не !?

Попаднах на доста интересна статия още от 2015 година.
В нея НАСА прогнозира, че до 15 години ще има човечеството контакт с извънземни цивилизации.

Вярвате ли в извънземни същетсва и цивилизации !?Специалистите от НАСА прогнозират контакт с извънземните до 2025 година

Човечеството гарантирано ще намери извънземен живот в следващите няколко години – обеща изследователката Елън Стофън, която е главен научен съветник на НАСА.

„Мисля, че ще открием убедителни доказателства за живот извън Земята в следващото десетилетие. А за 20-30 години ще получим ясни доказателства за съществуването му” – обяви сензационно Стофън по време на обсъждане, посветено на търсенето на обитаеми светове и извънземни. Тя допълни, че учените знаят къде и как да търсят живот и имат необходимата за това технология.


Оптимизмът й се подкрепя и от бившия астронавт Джон Грансфилд, който днес оглавява групата по изследователските мисии на НАСА. Той счита, че признаци на живот ще бъдат намерени около Слънчевата система и отвъд нея.

„Мисля, че всички процеси се развиват в едно посока в нашата Слънчева система, независимо дали това е ледената луна, Марс или планетите на съседните звезди” – допълва колежката си астронавтът.


Водата, един от компонентите, считан за необходим за възникването на живот, може да се намери както в Слънчевата система, така и отвъд нея. Има океани от течна вода под повърхността на луните на Юпитер – Европа и Ганимед, и на луната на Сатурн – Енцелад. В миналото Марс също е бил покрит с океан.Условия за съществуване на вода в течно състояние има и на много от откритите планети край съседни звезди. Една от тях е сочена за буквален братовчед на Земята. Тя е открита преди няколко години от телескопа „Кеплер”. След анализ на данните стана ясно, че планетата има почти идентичен размер на земния, състои се от твърда мантия, а отдалеността й от тамошното слънце гарантира температури, при които водата е в течно състояние – обясняват специалистите от НАСА.
Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Търсене в този блог