четвъртък, 4 януари 2018 г.

Зукърбърг ще "ремонтира" Facebook

 

Какво включва списъкът му с цели?

За тази година Марк Зукърбърг си е поставил задачата да „оправи“ социалната мрежа Facebook. Той започна да поставя пред себе си предизвикателства на Нова година през 2009 г., когато всеки ден носеше вратовръзка, което му напомняше колко е важно Facebook да стане печеливш въпреки глобалната финансова криза.

"Днес се чувствам много като през първата година. Светът се чувства разтревожен и разделен, а Facebook има много работа", каза Зукърбърг в страницата си във Facebook.

 

Списъкът му с цели в социалната мрежа включва злоупотреба и омраза, намеса от страна на държави и да направи сигурно, че когато посещаваме Facebook, това ни гарантира добре прекарано време.

 

"Личното ми предизвикателство за 2018 г. е да се съсредоточа върху оправянето на тези важни въпроси. Ние няма да предотвратим всички грешки или злоупотреби, но понастоящем допускаме прекалено много грешки при прилагане на политиката ни и предотвратяване злоупотребата с нашите инструменти", обясни още Марк Зукърбърг.

 

Той планира да събере експерти, които да се занимават с теми като политиката, гражданството, медиите и технологиите, за да постигне целта си.

Facebook се стреми да предотврати използването на тази платформа за разпространяване на фалшива информация.

 

 

 

Share:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Формуляр за връзка

Име

Имейл *

Съобщение *

Търсене в този блог